Hjem » Sevillas Olympiastadion

Sevillas Olympiastadion

estadio cartuja sevillaSevillas Olympiastadion eller som stadion heter på spanska Estadio de la Cartuja kommer vara värd för flera fotbollsmatcher under EM från grupp E där Sverige, Spanien, Polen och Slovakien är med. Matcherna från grupp E kommer spelas i Sevilla och Sankt Petersburg.

Spelschema för för EM 2021 på Sevillas Olympiastadion.

Första matchen som spelas på Estadio de la Cartuja i sommarens fotbolls EM 2021 är Spanien – Sverige den 15e juni 21.00.

MatchDatumTid
Spanien – Sverige14/621.00
Spanien – Polen19/621.00
Slovakien – Spanien23/618.00
Åttondelsfinal nr 427/821.00

Kommer det vara publik på Sevillas Olympiastadion under EM?

Det kommer släppas på 25 – 33 % av maxkapaciteten på stadion när EM 2021 ska spelas nu i sommar. Totalt kommer det spelas 4 fotbollsmatcher på stadion under mästerskapet.

Fotbollslandslagets EM-match på Estadio de la Cartuja 2021

Svenska landslaget inleder sitt EM-äventyr mot Spanien i den första gruppspelsmatchen. En match som förutspås bli mycket jämn mellan lagen. Men där ändå spanjorerna är klara favoriter oddsmässigt samt har fördelen av att spela på hemmastadion, Sevillas Olympiastadion.

Spanien är klara oddsfavoriter med omkring 1,40 som odds för vinst. Sverige vinst å andra sidan har omkring 8,0 i odds. Ett oavgjort resultat som inte är omöjligt ger i dagsläget 5,0 gånger insatsen.

Fakta om Estadio de la Cartuja

Namn:Estadio de la Cartuja (Olympia stadion)
Maxkapacitet:57 619 åkådare
Byggår:1999
Plats:Sevilla, Spanien
Lokala lag:Spanien herrlandslag i fotboll vid tillfällen

Fotbollsmatcher och evenemang på Sevillas Olympiastadion

Sevillas Olympiastadion har varit åt flera stora sportevenemang genom åren. Som vi tidigare nämnt är stadion ibland hemmaplan för spanska fotbollslandslaget, precis som nu när Sverige och Spanien ska mötas i första matchen i EM-gruppspelet.

Vad som är lite komiskt är att inget utav av de större lagen i staden (Sevilla FC,), (Real Betis) använder sig av stadion för att spela fotboll. Det har spelats annan fotboll och utövats andra sporter på stadion. Du kan se några evenemang nedanför.

  •  1999 arrangerades VM i friidrott på stadion.
  • Två gånger, 2004 och 2011 har det spelats Davis Cup finaler på stadion.
  • Copa del Rey finalen 2021 (Spanska ligacupen) spelades på Olympiastadion i Sevilla.