Hjem » Bakus Olympiastadion

Bakus Olympiastadion

Bakus Olympiastadion AzerbajdzjanBakus Olympiastadion i Azerbajdzjan kommer vara värd för flera matcher under fotbolls EM 2021. På stadion kommer det spelas gruppspelsmatcher från grupp A tillsammans med Stadio Olimpico i Rom. Grupp A består av Italien, Turkiet, Wales och Schweiz.

På Bakus Olympic Stadium i Azerbajdzjans huvudstad kommer det spelas tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal under mästerskapet. Vi går igenom alla datum och tider för fotbollsmatcherna på stadion. Du hittar även fakta och information om stadion här på Spel-Expert.

Fotbollsmatcher på Bakus Olympiastadion under EM 2021

Tre gruppspelsmatcher från grupp A kommer spelas på stadion samt en kvartfinal. Se fullständigt spelschema för stadion i tabellen nedanför.

12/6 15.00 (SVT)Wales – Schweiz
16/6 18.00 (SVT)Turkiet – Wales
20/6 18.00 (SVT)Schweiz – Turkiet
3/7 18.00 (SVT)Kvartsfinal nr 3

Fakta om Bakus Olympiastadion

Olympiastadion i Baku började byggas 2011. I början av 2015 invigdes stadion i Azerbajdzjans huvudstad. Till vardags fungerar Bakus Olympic Stadium som hemmaplan för Azerbajdzjans fotbollslandslag. Stadion är den största i Azerbajdzjan.

Namn:Baku Olympic Stadium
Maxkapacitet:68, 700 sittplatser
Invigdes:2015
Plats:Baku, Azerbajdzjan
Lokala lag:Azerbajdzjans herrlandslandslaget i fotboll

Hur mycket publik kommer tillåtas på Bakus Olympiastadion?

Under sommarens EM-mästerskap kommer Olympiastadion i Baku släppa 50 % av maxkapaciteten med publik på stadion. Det innebär att drygt 34 000 kommer kunna se fotbollsmatcher live på stadion.

Bakus Olympic Stadium är den arena som kommer släppa in näst mest fans efter Puskas Arena i Budapest med 100 % av kapaciteten.

Evenemang och fotbollsmatcher på stadion

Sedan stadion invigdes har det spelats en del fotboll utöver de matcher som Azerbajdzjans fotbollslandslag spelar. Annan idrott i form av ett friidrottsevenemang ägde rum på stadion. Nedanför kan du ett par fotbollsmatcher & evenemang från Baku Olympic Stadium.

  • Europeiska Spelen (friidrottstävling) hålls på stadion 2015. Även öppningsceremonin var på Olympiastadion.
  •   2019 spelades UEFA Europa League-finalen på stadion i Baku. I finalen mötes Sevilla mot Inter. En rafflande tillställning som slutade 3-2 till spanjorernas favör.