Hjem » Arena Naţională Bukarest

Arena Naţională Bukarest

Arena Naţională i BukarestPå Arena Naţională i Bukarest, Rumänien kommer det spelas flera fotbollsmatcher under sommarens fotbolls EM 2021. Tre gruppspelsmatcher från grupp C (Ukraina, Österrike, Nord Makedonien Nederländerna) samt en sextondelsfinal kommer spelas på arenan i Rumäniens huvudstad Bukarest.

På Spel-Expert har vi samlat info och fakta om Arena Naţională. Du hittar även spelschema med alla matcher från EM som spelas på arenan här på sidan.

Alla EM 2021 matcher på Arena Naţională i Bukarest

Även fast det rumänska landslaget inte kvalificerade sig till mästerskapet ska Bukarest vara värd för 4 matcher under sommarens fotbollsfest.

13/6 18.00Österrike – Nord Makedonien
17/6 15.00Ukraina – Nord Makedonien
21/6 18.00Ukraina – Österrike
28/6 21.00Sextondelsfinal

Kommer det vara fans på Arena Naţională under EM 2021?

Under EM-matcherna i Bukarest kommer det släppas på 25-33 % med publik av arenans maxkapacitet. Skulle smittspridningen gå ner ännu mer är myndigheterna i landet bereda att öka publikintaget på arenan under mästerskapet.

Faktablad om Nationalarenan i Bukarest

Rumäniens Nationalarena revs 2007-2008 för att byggas upp igen. Efter en antal förseningar invigdes arenan den 6 september 2011 med en fotbollsmatch mellan Rumänien och Frankrike. Slutresultatet blev 0-0 i invigningsmatchen. Sedan ombyggnation har det spelats flera stora Europacupfinaler på arenan Arenan i Bukarest.

Arenan är även hemmaplan för det rumänska fotbollslandslaget. Dock klarade inte rumänerna att kvalificera sig till mästerskapet denna gång. Nedan ser du fakta, kapacitet etc. om aren

Namn:Arena Naţională Bukarest
Kapacitet:55 634 platser
Invigdes:2011
Plats:Bukarest, Rumänien
Lokala lag:Rumänska herrlandslaget i fotboll

Fotbollsmatcher & evenemang på stadion

Även fast arenan invigdes 2011 har det spelats mycket fotboll på arenan. Som vi nämnt tidigare spelar rumänska herrlandslaget i fotboll sina hemmamatcher på arenan. Men även cupfinaler i klubbfotboll har spelats där också.

Av de många kvalmatcherna rumänska landslaget spelat på arenan är det en som sticker ut med tanke på EM 2021. Sverige slog nämligen Rumänien i den senaste kvalmatchen. Nedanför ser du ett par

  • Europa League-finalen 2011/2012 som Atletico Madrid genom att besegra Athletic Bilbao med 3-0 i den helspanska finalen.
  • Den 15 november 2019 mötes Sverige – Rumänien i en kvalmatch till Euro 2020 som svenska landslaget vann med 2-0.