Hjem » Allianz Arena

Allianz Arena

Allianz ArenaAllianz Arena i München, Tyskland kommer vara en av de EM 2020 städer där turneringen ska spelas. Matcherna i Grupp F kommer spelas på arenan delat med den andra värdstaden Budapest, Ungern. Grupp F innehåller lagen Portugal, Tyskland, Frankrike och Ungern. En spännande grupp att följa minst sagt.

Allianz arena fakta

Namn:Allianz Arena
Allianz Arena kapacitet:75 000 åskådare
Ägare:FC Bayern München
Byggår:2005
Plats:München, Tyskland
Lokala lag:FC Bayern München

Vilka matcher i EM 2021 kommer spelas på Allianz Arena?

Som sagt kommer gruppspelsmatcher i grupp F (Portugal, Frankrike, Tyskland, Ungern) spelas på arenan. Nedanför har du komplett spelschema för sommarens fotbolls EM 2021.

  • Tisdag den 15e juni klockan 21.00 kommer Frankrike och Tyskland spela sin första gruppspelsmatch.
  • Lördag den 19e juni klockan 18.00 spelar Portugal -Tyskland Allianz stadium.
  • Onsdag den 23e juni klockan 21.00 spelas den sista gruppspelsmatchen mellan Tyskland och Ungern på arenan.

Kommer det vara publik på Allianz Arena under EM-matcherna?

På grund av COVID-19 kommer inte arenorna vara fyllda med publik under sommarens EM-mästerskap. På Allianz Arena kommer det släppas på publik upp till 22 % av arenans maxkapacitet.

Information och händelser på Allianz Arena, München

Arenan är relativt ny och invigdes den 30e maj 2005. I samband med invigningen spelade Tysklands landslag en fotbollsmatch mot Bayern Munchen. Under fotbolls VM 2006 var även arenan värd för flera matcher i turneringen.

Något som verkligen kännetecknar Bayern München arena som den kan kallas av vissa fans är att fasaden på arenan kan skifta färg.

Även fast inte arenan inte har många år på nacken har det spelats flera stora matcher där, både i klubb och landslagssammanhang.

  • Öppningsmatchen för fotbolls-VM 2006 mellan Tyskland – Costa Rica spelades på arenan. Matchen slutade 4-2 till Tyskland.
  • Senare under VM 2006 Spelade även svenska landslaget åttondelsfinal mot Tyskland på arenan. Efter rött kort Teddy Lucic och missad straff av Henrik Larsson stod tyskarna som segare med 2-0 i slutändan.

Namnet på arenan är från det stora försäkringsbolaget Allianz som har namnrättigheterna på arenan. När det är ståplatser på arenan tar den in 75 000 åskådare. Är det endast sittplatser är maxkapaciteten drygt 69 000 människor.

Vad är Allianz Arena Turin?

Enligt ett sponsoravtal heter Juventus Stadium istället Allianz Stadium sedan juli 2017. Precis på samma sätt som försäkringsbolaget har avtal med Allianz Arena Munich om namnet på arenan.

Allianz Arena Nice

Allianz Riviera som arenan heter ligger i Nice på den franska sydkusten. Även på den här arenan har försäkringsbolaget Allianz namnrättigheterna. Fotbollslaget OGC Nice har arenan som sin hemmaplan. Även flera matcher under EM 2016 spelades på stadion.